Članovi Asocijacije evropskih privrednika u poseti opštini Žabalj

Predstavnici Asocijacije evropskih privrednika (AIME) iz Italije (Varese) koju su činili Stefan Gusoni, član predsedništva Asocije evropskih privrednika zadužen za Srbiju, i Aleksandar Pupin, direktor predstavništva Asocijacije evropskih privrednika u Srbiji, danas, 30. juna, obišli su opštinu Žabalj gde ih je ugostio predsednik Opštine Čedomir Božić. Ispred opštine Žabalj, sastanku su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Radovan Čolić, članovi Opštinskog veća,  zamenica načelnika Opštinske uprave i direktorka Turističke organizacije opštine Žabalj.

Predsednik Opštine Žabalj, Čedomir Božić, poželeo je gostima dobrodošlicu i izrazio zahvalnost što su se predstavnici tako značajnog udruženja, kao što je Asocijacija evropskih privrednika, odlučili da posete žabaljsku opštinu.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, obe strane su istakle važnost saradnje privrednika iz opštine Žabalj, sa privrednicima iz Asocijacije. Kao prioritetna saradnja označena je saradnja u oblasi poljoprivrede, dok druge vidove saradnje, naročito u oblasti turizma i razvoja kapaciteta lokalne samouprave, treba dodatno unapređivati.

Stefan Gusoni smatra da na tržištu koje pokriva ova Asocijacija ima dovoljno mesta koja mogu da popune proizvodi koje proizvode privrednici iz opštine Žabalj. Gosti iz Italije izrazili su želju da već na jesen ove godine privrednici iz opštine Žabalj budu gosti u Vareseu, kako bi se ostvarili bitni kontakti koji bi pomogli razvoj lokalne privrede.

Predsednik Opštine Božić istakao je da su privredni potencijali opštine Žabalj veliki, ali nedovoljno iskorišćeni, te da će ova saradnja biti veliki podstrek da se taj potencijal iskoristi.

Inače, Opština Žabalj je potpisala protokol o saradnji sa Asocijacijom evropskih privrednika u februaru ove godine. -UR

VN

Брзи превод