Čoka – Koncert Simfoničara Muzičke škole iz Subotice

Povodom predstojećih praznika, u orgnizaciji Kulturno obrazovnog centra iz Čoke je u četvrtak, 21. decembra, u Domu kulture održan Godišnji praznični koncert Simfonijskog orkestra Muzičke škole iz Subotice pod dirigentskom palicom Čabe Paška.

Stednja muzička škola iz Subotice obeležava 149 godina postojanja na dostojanstven način održavajući koncerte u široj okolini. Oni su te večeri po treći put bili u Čoki i održali božićno-novogodišnji koncert u svečanoj atmosferi i sa odogovarajućim repertoarom.

Simfonijski okrlestar broji 40 člnanova, gudački nisztrumenata, drvenih duvačkuh , limenih duvačkih instrumenata i udaraljke. Prvo su se predstavila dva kamerna sastava koja su svirala Čajkovskog i španske igre. Zatim su simfoničari svirali Šubertovu „Božićnu molitvu“, pa Šrtausove kompozicije, Betovana, Dvoržaka, Bramsove „Mađarske igre“, a za „Redecki marš“ za orkestar i publiku nastale su ovacije i usledio je bis.

Sve vreme koncerta dirigent Paško je pričao o kompozitorima, njihovim anegdotama i uvodio velki broj gledalaca u vreme kada su nastajale kompozicije.

Za Čokane, kao i stanovnike iz okoline priređen je ugodan doživljaj koji će blažiti dušu u toku predstojećih praznika. -DKP

VN

Брзи превод