Žabalj – Čurug – otvara se Poštanska štedionica

Predstavnici banke Poštanska štedionica, koju je predvodio Bojan Kekić, član Izvršnog odbora Banke, kao i predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić i predsednik Skupštine opštine Žabalj Radovan Čolić, posetili su 21. jula objekat u Čurugu u kom se planira otvaranje ekspoziture banke Poštanska štedionica.  Prostorije buduće ekspoziture će se nalaziti u samom centru Čuruga, na Trgu Slobode, u zgradi gde se nalaze i prostorije Mesne zajednice Čurug.

Čedomir Božić zahvalio se predstavnicima Banke što su odlučili da otvore ekspozituru u Čurugu, jer je banka neophodna u mestu koje ima preko devet hiljada stanovnika. Čurug nije imao banku par godina unazad i to je predstavljalo veliki problem za meštane, jer su morali da odlaze u susedna mesta kako bi obavili osnovne bankarske poslove, što ih je izlagalo dodatnom trošku.c7188c67-0a7a-47f6-98df-16e3ba0b4da6

-Lokalna samouprava je sagledala veličinu ovog problema i u saradnji sa Poštanskom štedionicom radi na njegovom rešavanju – istakao je Božić.

Predstavnici Poštanske štedionice obećali su da će ekspozitura biti otvorena najkasnije 1. oktobra ove godine, s tim da će se oni potruditi da to bude i ranije.

-U sklopu ekspoziture biće postavljen i bankomat koji će raditi 24 časa. Pored osnovnih bankarski poslova, meštani će moći da ugovore i realizuju razne vrste kredita, a Poštanska štedionica daje najpovoljnije uslove kreditiranja – tvrdi Bojan Kekić.

VN

Брзи превод