Kanjiža – Božićno- novogodišnji poklon koncert

Tokom decembra meseca u opštini Kanjiža je održano niz manifestacija koje su učinile da Božićni praznici se dočekaju svečanije i lepše. Od izložbi  u čast 80 godina od rođenja i 30 godina od smrti kanjiškog slikara Tihomera Doboa je održana  Likovna kolonija u njegovu čast u organizaciji Vojvođanskog likovnog kruga.  Izložbe Aleksandra Oklobdžije, Božićnog vašara, prestavljanja folklornih društava, koncerata hora „Katilena“  i nastavnika Muzičke škole , pozorišne predstave „Entropija“ ,prezentacije knjiga, do  Božićno- novogodišnjeg poklon koncerta.

„Božićno-novogodišnji poklon  koncert“  Velikog narodnog orkestra Radio televizije Vojvodine  održan je  u Domu umetnosti sredinom decembra, u organizaciji lokalne samouprave i uz podršku „Žitoprometa“ i „Sentaprometa“ iz Sente.Veliki narodni orkestar Radio televizije Vojvodine  postoji 68 godina i  svira narodnu muziku iz cele Vojvodine.Pored tradicionalne muzike orkestar je izvodio i instrumentalnu muziku  koja oslikava multikulturalnost  Vojvodine.  Sa orkestrom su nastupali Agota Vitkai Kučera koja je pevala mađaske narodne pesme, i Milan Prunić koji je pevao najstarije laloške kompozicije.

Te večeri je svirao i orkestar Aleksandra Dujuna sa vokalnom solistkinjom Nevenom Reljin koja je izvodila tradicionalne kubansko – brazilske kompozicije.

U prepunoj  Sali Doma umetnosti publika je uživala u božićno-novogodišnjem koncertu. DKP

VN

Брзи превод