Kanjiža – Manifestacija „Pronađi svoj sport“

U Kanjiži je tokom trećeg dana Dečije nedelje, 4. oktobra,  lokalna samouprava po sedmi put za redom organizovala veliku manifestaciju „Pronađi svoj sport“ u Sportskoj hali Banje Kanjiža.

Berza sporta je organizovana s ciljem da 1000 učenika iz Kanjiže, Velebita, Martonoša i Adorjana nađe svoj sport, a 13 sportskih klubova je promovisalo sport i aktivno sporvođenje slobodnog vremena.

Učenicima od prvog  do osmog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kanjiže sa područnim odeljenjima se predstavilo 13 klubova iz mesta od 27 koliko ih ima u celoj opštini.

Učenici su mogli da se upoznaju sa predstavnicima Šah kluba „Potisje“ i da igraju šah, da se oprobaju u igranju rukometa, jer je Rukometni klub „Kanjiža“ tj. njegovi najmlađi igrači su pokazali svoju igru. I mali fudbaleri iz FK „Potisje“ su privlačili poglede učenika, a ni ženski Fudbalski klub „Metalmanija“ nije niša manje bio posećen, kao i Kajakaški klub „Bratstvo“ gde su učenici mogli da probaju da veslaju u čamcu za simuliranje veslanja. U sali su bili prostrti i tatamiji na kojima su vežbali najmlađi članovi Džudo kluba „KOT“(Kaniža – Orom -Trešnjevac), Boks klub „Ringfajter“, Kluba realnog aikida „Gozo Šioda“ i rvači iz Rvačkog kluba „Potisje“.

Iz Stonoteniserskog kluba „Kanjiža“, su postavili sto za igru, i učenici su mogli da igraju stoni tenis, Teniski klub  „Kanjiža“ je razapeo mrežu i mališani su prebacivali loptice  preko nje i mogli da vide da li im reket odgovara. Mali atletičari iz Atletskog kluba „Partizan su skakali u  vis, a sve ove oktivnosti se budno pratili treneri sportskih klubova i njihovi pomoćnici.

Sa mnogo medalja i priznanja učenicima se predstavio Atletsko rekreativni klub „Kanjiški maratonci“ koji su pričali o svojim takmičenjima, treninzima i uspesima.

Mladi u Kanjiži pored sportske hale imaju na raspolaganju Malu salu „Partizan“, salu za rvanje u okvitu Osnovne škole u zgradi 2, salu za stoni tenis, salu  u Osnovnoj školi 1, kuglanu, fudbalsko igralište  gde postoji i atletska staza , teniske terene, u okviru banje i bazen za plivanje.

Odluka je na mladima kojim će se sportom baviti i aktivno provoditi svoje vreme.

Inače , po rečima direktorice škole Edit Biro škola je zadovoljna saradnjom sa lokalnom samoupravom i mesnim zajednicama koje im pomažu. – Često imamo sardnju, ne samo oko ove manifestacije za vreme Dečije nedelje, opština nam pomaže u pisanju projekata, snabdevanju učilima i podržava naše školske aktivnosti i takmičenja.

Zoran Teslić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu koji je bio glavni organizator  berze sporta je zadovoljan kako se manifestacija odvijala i koliko su deca bila zainteresovana za sportske klubove.- DKP

VN

Брзи превод