Kanjiža – Otvorena sezona kupanja na bazenu kod reke Tise

U petak, 16. juna je  zvanično na kanjiškom štrandu otvorena sezona kupanja, puštanjem u rad bazena kod reke Tise koji će do kraja juna meseca biti besplatan za sve korisnike, jedino se mole roditelji da mali bazen, u sklopu bazena,  koriste samo mlađa deca.

Od 1. jula ulazak na bazen će se naplaćivati u skladu sa cenama kao i na drugim bazenima u okolini najavio je predsednik opštine Robert Fejstamer, mada mnogo povoljnije.

Prilikom otvaranja sezone predsednik Fejstamer je rekao da su urađena sitna ulaganja oko bazena, od cveća i uređenja okoline bazena, do samog štranda . – Imamo novu ogradu kao bezbedonostnu oko bazena i postavile su i siguronosne  kamere i biće i ljudsko obezbeđenje – rekao je Fejstamer. Crveni krst Kanjiže će dati svoj doprinos jer će svakog  dana nadgledati bazen pa će biti, u nekom smislu, spasoci i u isto vreme  će  organizovati kurs za obuku spasilaca. Inače, bazen na Tisi ima i  kućni red.

Opština Kanjiža ulaže u kanjiški štrand, tako da je sve pripremljeno za Međunarodni omladinski kamp koji je počeo 18. juna i trajaće do 26.  gde omladincini iz tri grada iz tri države borave u njemu na štrandu i na terenu koji je za tu pruliku sređen da se  takmiče u raznimn igrama i disciplinama. Takođe je ovog proleća namešten put, tucanik da bi se nesmetano prošlo celim štrandom. –DKP

VN

Брзи превод