Kanjiža – Prezentacija plesnog susreta

U oganizaciji Milice Lončar i Regionalnnog kreativnog ateljea 10 devojaka je  učilo da pleše od klasičng baleta do modernog plesa

Milica Linčar je završila Srednju baletsku školu u Novom Sadu, a rodom je iz Kanjže ,bavi se džez baleteom, poželela je da prenese svoje znanje na decu i mlade  za ovu vrstu muzike u svojoj sredini. Za pet dana su devojčice od 10 gpdina do devojaka  ostvarile pet koregrafija  plesa  za svega četiri dana. Radilo se po ceo dan i interesovanje je bilo veliko što se videlo i na završnoj večeri plesa.

Milica Lončar je završila treću godinu engleskog jezika  u Novom Sadu i prvi godinu  Instituta za  savremenu igru i koreografiju u Beogradu, radi sa decom u Novom Kneževcu i Novom Sadu na popularizaciji savremenog plesa sa elementima baleta.

Da bi sve ovo bilo održano na vrlo profesdionalnom nivou Milici su pomogle njena profesorica baleta iz Novog  Sada  Aleksandra Keting  i kolegenice iz Baletske škole: Ena Entina Gucunski, Milana Mitrović i Maja Marković. Profesorica Aleksandra  je na kraju zvanične prezentacije plesnog susreta rekla – Igra se zasnivala na klasičnom baletu sa improvizacijama i dodacima iz drugih igara. Zadovoljna sam što me je  Milica pozvala i što su ove mlade devojčice i devojke iz Kanjiže, Novog Kneževca i Bačke Topole pokazale sposobnost da brzo savladaju elemente plesa.

Prisutni u sali Regionalnog kreativnog centra krajem avgista su uživali u plesu entuzijasta , kao i devojaka koje su završile baletsku školu. Svakako, nesvakidašnji doživljaj, entuzijazam organizatora i učesnika je došao do izražaja i oduševio prisutne u eksperimentalnoj sali Ateljea.- DKP

VN

Брзи превод