Kanjiža – X svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu i XIX svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu za hendikepirane

U Kanjiži je  na kanalu kod Velebita, od 5. do 10. juna održano X svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu za veterane i XIX svetsko prvenstvo u sportskom ribolovu za hendikepirane u organizaciji Saveza sportskih ribolovaca Srbije.

Na Svetskom takmičenjnu je učestvovalo 17 država sa preko 200 takmičara.

Svečanim defileom učesnika započelo je otvaranje Svetskog prvenstva u sportskoj hali Banja Kanjiža uz prigodan kulturno – umetnički program u kojem su učestvovala lokalna kulturno- umetnička društva, kao i svečano zatvaranje koje se odvijalo 10. juna.

Najbolja ekipa veterana je bila ekipa iz Francuske, drugi su bili reprezentativci iz Mađarske, a treće mesto je pripalo reprezentaciji Holandije.

Pobednik XIX prvenstva za hendikepirane je bila reprezentacija iz  Italije, drugoplasirani su bili predstavnici iz Hrvatske, a treće mesto je pripalo Belgijancima.

Po rečima predsednka opštine Kanjiža Roberta Fejstamara  opština je ponosna što je mogla da ugosti toliko takmičara i pokaže se kao dobar domaćin jer to ujedno  znači popularizaciju turizma mesta, a predsednik Ribolovačkog saveza Srbije Dragan Bošković, kome je ovo sedmo organizovanje svetskog takmičenja, je zadovoljan kako orgnizacijom takmičenja, tako i samim mestom takmičenja. -DKP

VN

Брзи превод