Na koji način se najbolje oglasiti na teritoriji Vojvodine?

Mali oglasi su od davnina jedan od najpopularnijih načina oglašavanja prodaje robe i usluga. Razvoj tehnologije doneo je nova sredstva oglašavanja, ali je forma malih oglasa ostala ista.

Kada želite da prodate zamrzivač i drugu belu tehniku ili kućni aparat, komad nameštaja ili antikvarni predmet, ili da ponudite neku uslugu, ono što vam prvo padne na pamet su mali oglasi. Oglašavanjem putem malih oglasa možete jasno, u kratkim crtama, da navedete sve neophodne informacije o robi koju prodajete, bez nepotrebnih stvari koje odvlače pažnju.

Oglašavanje u štampi

Nekada su se mali oglasi objavljivali isključivo u dnevnoj štampi ili specijalizovanim štampanim oglasnicima koji su izlazili periodično. Sam proces objavljivanja bio je dugotrajan, od predaje oglasa, pa dok on izađe iz štampe i dođe do čitalaca i korisnika, nekada je trebalo da prođe i po nedelju i više dana.

Oglasi su tu ostajali zauvek jer ne postoji mogućnost brisanja i onda bi kupci oglašivače uznemiravali i nakon što su prodali robu. To je bilo naročito nezgodno u ona davna vremena kada nisu postojali mobilni telefoni i jednokratni pripejd brojevi, nego su oglašivači morali da ostavljaju broj svog fiksnog telefona.

Prednost oglašavanja na internetu

Oglašavanje na internetu ima mnogo prednosti. Pored toga što je znatno jeftinije od oglašavanja u štampanim izdanjima, oglase koji se nalaze onlajn moguće je pretraživati i moći će lako da se pronađu čak i mesecima nakon postavljanja kucanjem ključnih reči, dok u štampanim izdanjima nisu toliko uočljivi, pretraga je komplikovana i štampana izdanja se vrlo brzo zature ili bace. Takođe, velika prednost je što kasnije možete i da obrišete oglas, zašto da vas i dalje zovu kada ste već prodali željenu robu i zašto da se vaš broj i dalje provlači po internetu.

S razvojem tehnologije došlo je i do inovacija kada je reč o oglašavanju malim oglasima koji su vremenom sa papira prelazili na internet i tako olakšali i oglašivaču i onima koji su u potrazi za određenom robom ili uslugama. Danas postoji mnogo načina oglašavanja na internetu, a na većini sajtova vam je potrebno da se registrujete kako biste mogli da ostavite svoj oglas. To nije slučaj sa sajtom smsoglasi.rs gde možete da ponudite svoju robu i usluge jednostavnim slanjem SMS poruke. Ovakav vid oglašavanja postaje sve popularniji u celoj zemlji, a posebno u Vojvodini.

Obično smo navikli da se putem oglasa prodaju kuće ili placevi, delovi za automobile, knjige, muzički instrumenti, alat ili nude usluge čuvanja dece, nege starih i slično, a ima i neobičnih oglasa, pa su tako Englezi jedne godine preko malih oglasa tražili guvernera Banke Engleske!

U svakom slučaju, mali oglasi na internetu su sjajna stvar jer vam omogućuju da jako brzo postavite oglas i još brže da prodate robu, nekretninu ili uslugu.

VN

Брзи превод