Novi Kneževac – Koncert u Domu za stare

Povodom obeležavanja meseca starih „Sunčana jesen života“, u četvrtak, 20. oktobra učenici Muzičke škole su posetili korisnike Doma za stare u Novom Kneževcu.

Predstavili su se učenici od pripremnog do trećeg razreda. Pevale su dve grupe učenika pripremnih razreda, zatim su svirali učenici na violini iz klase Jasmine Busarac popularne melodije iz crtanih filmova. Nastupali su i učenici gitare iz klase Zoltana Čanjiјa i harmonike iz klase Nade Čukurov i učenica solo pevanja iz klase Ljiljane Lončarević uz korepeticiju na klaviru Adrienе Kuhtin.opt-dom-za-stare

Repertoar je bio prilagođen korisnicima Doma za stare koji su uživali u popularnoj muzici, a na kraju koncerta je Veljko Vučević, na radost korisnika Doma, odsvirao kolo.

Dve institucije – Muzička škola i Centar za socijalni rad, pri kojem je Dom za stare, uspešno sarađuju godinama, a ovaj koncert je potvrdio tu saradnju.

Direktorica Muzičke škole, Aleksandra Neckov, rekla je da se rado odazivaju pozivu Doma za stare da bi pokazali svoje umeće, veštinu, a iznad svega humanost darivajući svoju muziku starima koji su vrlo pažljivi slušaoci.

U Muzičkoj školi se  aktivno pripremaju za koncert povodom završetka prvog klasifikacionog perioda koji će se održati u petak, 28. oktobra u 17,00 časova u prostorijma Škole. -DKP

opt-dom-za-stare-2

VN

Брзи превод