Novi Kneževac –Lagani tiski spust održan deveti put

U Novom Kneževcu je deveti put  za redom orgaizovana manifestacija “Lagani tiski spist” u subotu, 12. avgusta, za sve ljubitelje reke Tise i kupanja u njoj.

Po rečima članice Opštinskog veća zaduđene za sport i kulturu Aleksandre Ranković cilj ove manifestacije je tradicija, druženje, promovisanje Novog Kneževca i turizma u opštini uz reku Tisu.

Manifestacija se odvijala na potezu od Žute kuće, sedam kilometara od Novog  Kneževca  do keja u Novom Kneževcu kod motela “Lovac” do prostora ispred Kajakaškog kluba Obilić“  odakle su se prijavljni učesnici i odvezli autobusom , ili su sami došli svojim plovilima na polazište.

Za spuštanje Tisom se prijavilo 100 zaljubljenika u nju  sa 30 plovila , a učestvovali su pored meštana i Sanaci, Senćani, Čokani, Kikinđani i Subotičani, a bilo je i unuka koji žive u Banja Luci koji su sa babom i dedom učestvovali u spustu.

Većina takmičara redovno učestvuje na manifestaciji koja se odvija u organizaciji opštine Novi Kneževac i godinama učestvuje na ovom nesvakidašnjem plivanju-spuštanju, ali “lagano” niz reku.

Učesnici manifestacije su se lagano spuštali niz reku i kupali sve vreme i uživali. Zadovoljni kako su porveli jedan dan, koji je bio za opuštanje i uživanje, a spust je trajao pet sati.

Prvi učesnici su stigli do obale Novig Kneževca u 17,00 časova, a za sve učesnike je pripređen ručak  , gulaš i paprikaš, koji su obezbedili sva lovačka  udruđenja iz opštine,  AD „Aleva“ i drugi sponzori.

Zadovoljne učesnike spusta ispod mosta je dočekala tamburaška muzika orkestra „Žice iz ravnice“ , a trebalo je da nastupa i rok grupa Žarka Popova „Hot end kold „  ali  vetar i kiša  koji su napokon stigli u našu sredinu su  ih sprečili u sivanju , a učesnike spusta  i  Novokneževčane u druženju i slušanju muzike do večeri. -DKP

VN

Брзи превод