Novi Kneževac –Maskenbal zabavištanca radost za meštane

U Novom Kneževcu Dečiju nedelju je obeležila i Predškolska ustanova „Srećno dete“ koja je izlaskom na ulicu, u petak , 6. oktobra  maskiranih mališana izazvala opštu pažnju meštana i pričinila im radost.

Kad se skoro tristotine mališana prošeta centrom grada može samo da se uživa i divi kreativnosti vaspitača dece  i njihovih  roditelja.

Sve je počelo veselom muzikom još u samom zabavištu, pa je kolona mališana sa svojim vaspitačicama polako napravila krug po centru, a meštani, roditelji, bake i deke su prepoznavali svoje ljubimce i divili se raznovrsnim maskama, a sv decai su bila lepa, vesela  i razdragana.

Posebnu pažnji su skrenule na sebe grupe u  kojima su  svi bili obučeni u kuvare, drugi su nosili maske pužića,  a bilo je i strašnih  gusara. Ali, vozić sa kompozicijom, lokomotiva sa   mašinovođom, vagoni sa putnicima koji su zastavicama mahli okolini je izazvao veliko interesovanje i divljenje publike.

Dok traje Dečija nedelja u vrtiću nema uglednih aktivnosi nego je sve posvećeno temi dečije nedelje (Za radost svakog deteta gradimo mostove među generacijama) uz pesmu, muziku i igru i tih dana deca uživaju u programu koji je posvećen njima.

Tokom Dečije nedelje u vrtiću su imali Dan likovnog stvaralaštva – pravljenje jesenjih polodova od šarenog papira,  pa Muzički tobogan, a gosti su im bili učenici Muzičke škole koji su svirali na instrumentima i pevali. Treći dan je bio posvećen sportu, sve uzrasne grupe su na poligonu iza vrtića uživala u sportskim igrama, a u četvrtak, 5. oktobra su uživali u baletskoj predstavi „Crvenkapa“, pozorišne družine iz Beograda.- DKP

VN

Брзи превод