Novi Kneževac – Matura u Muzičkoj školi

OPĐak generacijeROŠTAJNI KONCERT ZAVRŠNIH RAZREDA

U utorak, 31. maja, u večernjim satima u Muzičkoj školi  je održan  Oproštajni koncert učenika završnih razreda Škole.

Na koncertu su nastupali učenici koji su završili šestogodišnju, četvorogodišnju i dvogodišnju osnovnu muzičku školu, smer solo pevanja.

Od klavirista su nastupale učenice iz klase Marine Babić i Sanje Kraguljac,  flaute iz klase Marijane Gutvajn, gitare Zoltana Gere, iz klase harmonike Nade Čukurov i Zorana Ilića, kao iz trube, iz klase violine Jasmine Busarac  i solo pevači iz klase Ljiljane Lončarević. Svi učenici su izveli po jednu kompoziciju i pokazali šta su naučili tokom svog školovanja.

Nakon izvedbe maturanata direktorica škole, Aleksandra Neckov, je rekla da se veliki broj učenika opredeli da uz Osnovnu školu pohađa i Muzičku školu, ali da mali broj njih ostane uporan i istraje do kraja i stekne osnovno muzičko obrazovanje.

-Naši učenici su uspeli da mnoge od nas vrate u period kada se mladošću, istinskom energijom, intelektom i talentom može učiniti baš sve. Svečanim oproštajnim koncertom pokazali su nam odlučnost i spremnost da krenu dalje, putem svojih ideala – istakla je Neckov.

Obrativši se roditeljima direktorica je rekla da oni prepoznaju posebnost ove institucije kojoj su ukazali poverenje  za školovanje svoje dece i naglasila da svi zajedno dele radost, ponos i sreću zbog uspeha učenika  jer se tako podstiče najbolje u njima.

Inače, za đaka generacije  je proglašena Dorina Kovač koja je osvojila mnogobrojne republičke i druge nagrade na takmičenjima i festivalima.

Pohvalnice  su uručene svim učenicima koji su tokom svog školovanja učestvovali na raznim takmičenjima i osvajali nagrade: Dorini Kovač, Kristini Kukli, Lili Ladanji, Željki Petrović, Vuku Trifiću i Milivoju Popovu.

U dvorištu škole je priređen koktel za sve prisutne.- DKP

 

VN

Брзи превод