Нови Кнежевац- Меридијан вежбе и на + 40 степени

Доктор традиционалне кинеске медицине и интернационални учитељ за меридијан вежбе „3-1-2“ за сто година живота у здрављу Јанош Какуси је  заједно са својом сарадницом др Ериком Кањо већ више од три године држи  меридијан вежбе „3-1-2“  у парку у Новом Кнежевцу сваке суботе, без обзира какви су веменски услови . Ни  + 40 степени не омета вредне вежбаче који схватају значај ових вежби.

По речима др Какусија до сада се више од 1500 људи  у Србији упознало са методом ове вежбе, а он се нада бар да половина активно учествује и свакодневно примењјује ову методу да би побољшало здавствени систем  организма, ојачало га и да би престали да га оптерећују лековима.

По речима др Какусија ова метода је неопходна  да би се ојачао имунитет  организма и смањио издатак породичног буџета за куповину лекова, а он ову методу свакодневно неколико пута на дан ради   и нема никаквих здравствених проблема, а  нарочито не са грипом.

Меридијан вежбе се раде  по методи чувеног доктора професора   традиционалне и западне медицине Кинеза Чу Чонгсјанга, који је неколико пута боравио у Новом Кнежевцу, чак и недавно  иако има 96 година.

Меридијан вежбама „3-1-2“ се  активирају сви главни меридијани  (реке енергије) у људском организму,  којих има 14. Током вежби се користе  три акупресурне тачке, које се масирају, упражњава се  стомачно дисање , као и вежбе чучњева које су  један елемент из чикунг вежби, као и тапкање меридијана уз непрекидно цупање у коленима .

Др Какуси  наглашава да ове вежбе користи више од два милиона људи у свету. Он је одржао преко 100  предавања о овим вежбама како у Србији, тако у Мађарској и једном недељно их групно упражњава у новокнежевачком парку, а  једном годишње, крајем августа, или почетком септембра, љубитељи ових бежби их зајенички раде у Будимпешти.

Метода „3-1-2“ се користи  као превентива да би се спречиле бoлeсти, и да би се смањила употреба медикамената јер активирањем река енергије кроз наш организам савлађују се препреке на њима и отклањају се и спречавају  бoлeсти .-ДКП

VN

Брзи превод