Novi Kneževac – Obeležen Dan opštine

Dodeljne plakete i priznanja ženskom  STK „Obilić – Aleva“, Udruženju pčelara „Suncokret“ Zoltanu Šaringeru, Šandoru  Dobou, Žoltu Domonkoš, dr profesoru Slobodanu Puškaru i dr profesoru Aleksandru Milovanoviću. Posthumne plakete za životno delo su dobili  Slobodan Markovljev i Vojislav Latinović.

Opština Novi Kneževac je 21. juna obležila Dan opštine svečanom sednicom na kojoj su prisustvovali pored odbornika i meštana, mnogi zvaničnici iz susenih opština , kao i opština iz Slovenije i susednih opština iz Mađarske.

Predsednik Skupštine opštine Nandor Ujhelji je svim gostima poželeo dobrodošlicu podsetivši da 21. juni je ne samo letnji solticij i početak leta , nego i dan cvetanja reke Tise, a tiski cvet simbolizuje mladost i traje nekoliko milenijuma godina,  koji je čudo prirode. Naglasio je da su došli u grad koji je okićen osmesima građana i miriše na lipu gde se planira bolja budućnost njegovih stanovnika.

Svečanost je započe izvođenjem državne  himne koju je otpevao hor nastavnika Muzičke škole, a u kulturno-umetničkom programu su se predstavili učenici Muzičke škole: kvartet harmonika koji je osvojio najveća državna priznanja na takmičenjima iz klase profesorice Ivane Mirkov i trio violina  iz klase profesorice Jamine Busarac, kao i učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca: Miljan Božanin koji je govorio stihove i Regina Traćih koja je ispripovedala mađarsku narodnu priču.

Predsednik opštine dr veterine Radovna Uverić je , ismeđu ostalog, prisutnima govorio o investicijama koje su urađenje tokom prethode godine, od rekonstrukcije krova na Predškolskoj ustanovi „Srećno dete“ , sanaciji ulice Gavrila Principa, rekonstrukciji vodovoda u ulicama Branka  Radičevića i  dela Koče Kolara, sve u naselju Novi Kneževac, preko izgradnje reciklažnog dvborišta u okviru Regionalne deponije smeća, do uređenja kanalske mreže, kao i atmosverske kanalizacije u Nemanjinoj ulici , ravnanja atmoverskih puteva i drugog i to ne samo u naselju Novi Kneževac, nego i u svim naseljenim mestima opštine. Ono što se trenutno radi su rekonstrukcija vodovoda u Srpskoj ulici, radovi na IV fazi prikupljanja otpadnih voda , izgradnja puta kod Rabea za budući prekogranuični prelaz, a predsednik dr Uverić je naglasio da se Novi Kneževac može nazvati gradom budućnosti.

Kao i svake godine odlukom Opštinskog veća dodeljene su nagrade i priznanja za 2017. godinu. Plakete su dobili ženski  STK „Obilić – Aleva“ kao šampion u  prvoj saveznoj ženskojh ligi, Udruženje pčelara „Suncokret“,  Zoltan Šaringer  koreograf u KUD „Tisađenđe“, Šandor Dobo poljoprivredni stručnjak i kultirni poselnik, Žolt Domonkoš predsednik fudbalskog kluba iz Majdana,  dr profesor Slobodan Puškar i dr profesor Aleksandar Milovanović iz Novog Sada koji su svojim zalaganjem spasili mnoge živote Novokneževčanima. Posthumno plakete za životno delo su dobili  piornir  novokneževačkog novinarstva i dugogoišnji urednik novina  Slobodan Markovljev i Vojislav Latinović , kulturni poslenik i osnivač i direktor javnog komunalnog preduzeća. -DKP

Podeli sa drugimaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Print this page
Print