Novi Kneževac – Obeleženi praznici manifestacijom „Zima na Tisi“

U Novom Kneževcu su novogodišnji i božićni praznici obeleženi nizom priredbi pod zajedničim nazivom „Zima na Tisi“ koje su se odvijale u novokneževačkom pozorištu-

Učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ su se pridružili manifestaciji sa dve priredbe gde su se smenjivale tačke učenika nižih i viših razreda . Jedna od najsuptilnijih i maštovitijih je bila igra jeliki i pahulja koje je sa učenicima četvrog razreda pripremila učiteljica Ildiko Purić.

Osnovna muzička škola iz Novog Kneževca je priredila svečani novogodišnji program gde su učenici izvodili drugačiji nego obično repertoar. Čule suse praznične pesme, horovi škole su se veselo radovali nastupajućim praznicima prigodnim pesmama, a hor nastavnika  je pevanjem kompozicije „Ave Marija“ pokazao svu ozbiljnost svog rada koja se potvrđuje postizanjem  visokih rezultata  na mnogobrojnim takmičenjima.

Najveseliji i najlepši su bili mališani iz Predškolske ustanove „Srećno dete“ koji su veselim igrama, recitovanjem i pevanjem uveseljavali sve prisutne u sali. Gimnazija se pridružila manifestaciji odganizujući priredbu na engleskom jeziku.

Tokom priredbi učenici petih i šestih razreda su sa svojom nastavnicom tehničkog obrazovanja Idom Nedeljković izložili radove rađene dekupaž tehnikom  koji su nastali na sekciji u školi i bili raznovrsni i interesantni.

Udruženje za negovanje umetnosti „Feniks“ je tokom trajanja manifestacije u holu pozorišta izložilo svoje slike koje su nastale na prošlogodišnjoj koloniji „Boje i svetlosti Severniog Banata“ tako da su svi koji su posećivali manifestaciju „Zima na Tisi“ mogli da se upoznaju sa njihovim stvaralaštvom.

Vrhunac svih višenedeljnih manifestacija je bio „Božićno-novogodišnji koncert“  Velikog narodnog orkestra Radio televizije Vojvodine koji je oduševio publiku.- DKP

Podeli sa drugimaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Print this page
Print