Нови Кнежевац – Почетак нове школске године

ОВЕ ГОДИНЕ 94 ПРВАКА

Ову школску 2016/2017. годину ће започети у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ 824 ученика, 32 мање него претходне године. У Новом Кнежевцу 512 ученика распоређених у 27 одељења, у Српском Крстуру 132 ученик у 14 одељења, а у Банатском Аранђелову 176 ученика који похађају наставу у 16 одељења.

opt. NK priredba

Ове године у први разред је уписано 94 ученика.

У Новом Кнежевцу 58 ученика похађа први разред код учитељица: Бранке Недељков, Смиљке Теофанов и Еве Тот. У Српском Крстуру има 15 ученика у одељењу Љубице Уторник.

opt. NK učiteljice

У Ђали четири ученика у комбинацији са трећим разредом ће водити Татјана Недељков. Учитељица Босиљка Бурсаћ у Банатском Аранђелову има 17 ученика, а Рожа Молнар у Мајдану има четири ђака у првом разреду.

Школска година је почела 1. септембра , а школско звонце је у пола осам означило нови почетак и радост ђацима првацима.

Старији другари из сада петог разреда су им припремили приредбу добродошлице, а локална самопуправа , на челу са председником др Радованом Уверићем, је за све прваке прпремила пакет са школским прибором и уручила им првог дана у школи, на првом часу.

Било је великих очекивања, радости, смеха, али и срама и по нека суза. Велика лавина се закотрљала и зауставиће се јуна месеца следеће године. -ДКПopt.u učionici

VN

Брзи превод