Novi Kneževac – Pokazna vežba Policijske stanice

Optimized-Pokazna vežba

Približavanje rada policije deci

U četvrtak, 9. juna, Policijska stanica u Novom Kneževcu je održala pokaznu vežbu za učenike Osnovne škole od petog do sedmog razreda, u centru grada, na trgu ispred same stanice.

Zajedno sa svojim razrednim starešinama učenici su tom prilikom videli i upozali se sa termovizijskim vozilom koje može noću da snima više kilometara oko sebe. Pogledali su i streljačko naoružanje policije: pištolje, automatske puške, puškomitraljeze, signalne pištolje, kao i zaštitnu opremu policije. Najveći utisak je na učenike ostavio novi motor za saobraćaj “Aprilia”. Susret sa tzv. “Maricom”, policijskim džipom, izazvao je najveću pažnju, kao i susret sa vatrogasnom jedinicom koja pripada PS Novi Kneževac.

Cilj pokazne vežbe je bio da se deci približi značaj rada policijske stanice, kao i promocija njihovih vrednosti. Saradnja PS sa Osnovnom školom je dobra i odvija se niz godina. Održavaju se predavanja iz saobraćaja, zatim o nasilju u društvu, porodici i nasilju preko Interneta. Dečaci su bili oduševljeni i zainteresovani za zanimanje policajaca.

Ovom događaju su prisustvovali i mališani iz Predškolske ustanove “Srećno dete” i bili oduševljeni vozilima u kojima su na trenutak boravili. -DKP

VN

Брзи превод