Novi Kneževac – Pretprazničko raspoloženje

 

U Novom Kneževcu su novogodišnji i božićni praznici obeleženi nizom priredbi pod zajedničim nazivom „Zima na Tisi“ koje su se odvijale u novokneževačkom pozorištu.

Manifestaciju „Zima na Tisi“ su započeli  učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“   Zimskim čarolijama 15. decembra.

Zatim je Osnovna muzička škola iz Novog Kneževca zajedno sa Gimnazijom i Srednjom školom „Dositej Obradović“ priredila Svečani novogodišnji program gde su učenici Muzičke škole  izvodili drugačiji nego obično repertoar. Čule su se praznične pesme , horovi škole su se veselo radovali nastupajućim praznicima prigodnim pesmama , a hor nastavnika  je pevanjem kompozicije „Haleluja“ iz filma Srek pokazao svu ozbiljnost svog rada koja se potvrđuje postizanjem  visokih rezultata  na mnogobrojnim takmičenjima kao i izvedba „Zime“ Pjacole  kvinteta nastavnika koja je  bila osebujna, prijemčiva i više nego profesionalna.

Gimnazijalci su govrili i pevali stihove na pet jezika, a učenici Srednje škole su govorili prigodne stihove za svečarsko raspoloženje na srpskom i mađarskom jeziku..

Usledila je predstava za  decu Pozorišta 011 iz Beograda „Maša i medved“ koju je za mališane obezbedila lokalna samouprava, a po običaju najveseliji i najlepši su bili mališani Predškolske ustanove „Srećno dete“ koji su veselim igrama, recitovanjem i pevanjem uveseljavali sve prisutne u sali.

Manifestaciji se pridružilo i Kulturno umetničko društvo „Tisa đeneđe priredbom  na “ kojoj  su igrom i pesmom učinili da bude još svečanije i raspevanije praznično raspoloženje.

U četvrtak, 28. decembra operska pevačica Pamela Kiš Ignjtov će u svečanoj Sali Muzičke škole tradicionalno prirediti Nobogodišni pokoln konert sa meštane Novog Kneževca, s početkom u 19, 00 časova.

DKP

VN

Брзи превод