Novi Kneževac-Senta – Kreativna radionica Udruženja obolelih od MS-a

Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga postoji 24 godine i broji preko 120 članova iz Kikinde, Čoke, Sente, Ade, Kanjiže i Novog Kneževca.

Zahvaljujući opštinama Novi Kneževac i Kanjiža u okviru Udruženja se realizuju radionice pod nazivom “Život je umetnost” gde se odvijaju susreti sa psiholozima, radi se primenjena umetnost, i krajem juna se odvija likovana kolonija koja je međunarodnog tipa.

Na radionici koja se bavi primenjenom umetnošću prisutna je jedna četvrtina članova, tj. oni koji su pokretni i koji se zajedno sa volonterima bave predmetima od drveta i prave od njih dekupaž predmete primamljive za oko.

Ova kreativna radionica, posle letnje pauze, traje neprekidno dva meseca i zainteresovani se okupljaju svakodnevno u popodnevnim časovima u MS kući u Novom Kneževcu gde vešto i znalački s ukusom izrađuju predemete dekupaž tehnikom.

Do sada su: podmetače, tacne, kutije, satove i mnoge druge sitnice izlagali i prodavali u Novom Kneževcu, Kanjiža, a sada u Senti jer je tamo u toku Božićni vašar u Paviljonu, u centru grada , gde pored  rukotvorina drugih izlagača, zainteresovani mogu da kupe proizvode izrađene dekupaž tehnikom. Novac dobijen od prodaje proizvoda koristi se za nabavku neophodnih stvari za život jedne kuće kakva je kuća Udruženja obolelih od MS- koja je jedinstvena u ovom delu Evrope.-DKP

VN

Брзи превод