Velebit (Kanjiža) – U iščekivanju takmičenje “Izađi mi na teglu”

Već četiri godine za redom   karavan obilazi Srbiju u potrazi za najboljim receptom za kuvanje ajvara.

U četvrtak, 5. oktobra podržaće se po drugi put u  Velebitu, selu koje se nalazi u opštini Kanjiža,  takmičenje „Izađi mi na teglu“.

U orgaizaciji tima „Izađi mi na teglu“ i Mesne zajednice Velebit u dvorištu škole u mestu s početkom u 10 časova će se odvijati takmičenje gde će  stručni žiti izabrati najboljeg ajvar  – majstora iz mesta i okoline, tj. svih onih koji žele da se oprobaju u kuvanju ajvara. Lokalne pobednike očekuje nacionalno finale u Sokobanji, a pobednik dobija  titulu najboljeg ajvar – majstora u Srbiji.

Karavan je u prethodne tri  sezone posetio 60 gradova na kojem je učestvovalo preko 6.000 takmičara i proizvelo 12.000 tegli i proglasio najbolje ajvar – majstore za 2014., 2015. i 2016. godinu. U svakom od gradova u proseku se proizvede oko 200 tegli ajvara, a celokupna proizvedena količina ostavlja se takmičarskim ekipama na raspolaganje.

Pored takmičarskog dela, ekipa “Izađi mi na teglu” uvek pripremi  i bogat celodnevi program za sve prisutne na takmičenju, kao i za posmatrače. – DKP

Podeli sa drugimaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Print this page
Print