Žabalj – Dom za duševno obolela lica u Čurugu

Božić: ”Pomoć i podrška Domu za duševno obolela lica u Čurugu od strane lokalne samouprave neće izostati”

Delegacija Opštine Žabalj, koju su činili predsednik Opštine Čedomir Božić, predsednik Skupštine opštine Radovan Čolić, članovi opštinskog Veća kao i direktor Doma zdravlja Žabalj i predstavnici Mesne zajednice Čurug, posetili su drugog dana decembra Dom za duševno obolela lica u Čurugu.04

U srdačnom i prijateljskom razgovoru sa rukovodstvom Doma, delegacija Opštine Žabalj bliže se upoznala sa radom i funkcionisanjem ove ustanove. Predsednik Opštine, Čedomir Božić, pohvalio je rad direktorice i kompletnog osoblja Doma.

-Koliko mogu da primetim, ovde sve funkcioniše onako kako bi trebalo. Vidi se da svi vi ulažete ogroman trud kako bi vaši korisnici dobili najbolju negu i pomoć. Lokalna samouprava prepoznaje vaše zalaganje i možete očekivati našu punu podršku u svemu što radite – istakao je Božić.

Vršilac dužnosti direktora Doma, Sanja Đogo, zahvalila se predstavnicima Opštine na dosadašnjoj podršci i izrazila nadu da će saradnja Doma sa lokalnom samoupravom biti još više proširena.

02Posebno je bilo reči o usluzi “Stanovanje uz podršku” koje u okviru Doma realizuje “Služba radne jedinice”. O ovoj usluzi govorio je član službe Marko Miličević. Cilj usluge je da se korisnicima obezbedi kvalitetniji život u zajednici, a sve u svetlu procesa deinstitucionalizacije u koji je Dom ušao pre dve godine. Stručni rad i kvalitet usluge primetilo je i resorno ministarstvo te je Dom „Čurug“ odredilo za pilot ustanovu u transformaciji koja će brže sprovoditi ceo proces i modelirati načine samog procesa. Inače, plac za gradnju objekta koji je deo ove usluge “Stanovanje uz podršku” obezbedila je Opština Žabalj.

05

Podeli sa drugimaShare on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Print this page
Print