Чока-Нови Кнежевац – Улагања у Дом здравља и Дом културе

У четвртак, 23. фебруара председник Покрајинског извршног већа Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић уручили су у Новом Саду  уговоре представницима  општина  који су остварили право на бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине.

Подељено је преко милијарду четиристо милиона динара  који су распоређени  у  39 општина и 11 институција, за реализацију 68 пројеката.

Конкурси су расписани за финансирање и суфинансирање пројеката у областима локалног и регионалног економског развоја, културе, предшколског и основношколског образовања, спорта, саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода и здравствене заштите.

По речима директора Управе за капитална улагања Недељка Ковачевића циљ пројеката и улагања јесте  смањење јаза између развијених и неразвијених општина у Војводини.

– Издвојили смо 250 милиона динара за локални и регионални економски развој, 50 милиона за културу, 70 милиона за спорт, 50 милиона за образовање, 300 милиона за здравство и  по 350 милиона за водоснабдевање и  саобраћајну инфраструктуру – каже Ковачевић.

На основу речи директора Ковачевића сазнајемо да ће се обновити Дом здравља у Чоки, као и Дом културе у Новом Кнежевцу. -ДКП

VN

Брзи превод