Čoka – Peti susret Potiskih tamburaša

Kulturno obrazovini centar iz Čoke je po peti put organizovao „Susret Potiskih tamburaša „ u Sali Doma kulture , u petak, 24. novembra u Čoki koji je ovog puta  bio revijalnog  tipa i na kojem je učestvovalo pet orkestara iz okoline.

U Sali Doma kulture je bio priličan broj ljubitelja  tamburaške muzike koji je pratio i uživao u sviranju više od dva sata.

Nastupali su: Tamburaški orkestar „Banšag“ iz Čoke  pod  rukovođstvom Ervina Kovača. Zatim „Jo borat “ (Dobri drugovi) iz Kevia pod rukobođstvom Angele Toldi  i to je bila jedina grupa koju je predvodila žena primaš. Svirali su i „Videki fijuk“(Momci iz okruga) iz Gornjeg Brega pod rukovođstvom Mihaila Pancela. Najbrojnija je bila grupa iz Čantavira „Mendikus“, pod rukovođstvom Roberta Vereša ,a poslednji su nastupali članovi Tamburaškog  orkesta Kultrunog društva „Adi Endre“ iz Tornjša koji vodi Friđeš Tot Uđonka.

Orkestri su svirali narodne pesme, klasične tamburaške , valcere i drugo. Na kraju su svi učesnici zajedno odsvirali poznatu pesmu na radost publike.

Pokorovitelj festivala je bila Fondacija „Betlen Gabor“ iz Budimpešte (Mađarska) , a sponzori Festivala su bili predstavnici male privrede iz Čoke.-DKP

VN

Брзи превод