Kanjiža – Kancelarija za mlade objavila foto konkurs

Povodom priznanja „Evroska zastava časti „ opštini Kanjiža raspisan konkurs „Moja Evropa“

Kancelarija za mlade opštine Kanjiža raspisala je foto konkurs pod nazivom „Moja Evropa”, čiji povod je što je opština Kanjiža ove godina dobila priznanje „ Evropska zastava časti”.

Kako kažu iz Kancelarije za mlade tema  konkursa je kako kanjiška omladina, omladina iz  cele  opštine vidi Evropu, kako je doživljava ili kako zamišlja „dobru Evropu”, šta im ona znači iz perspektive zemlje koja  nije članica EU. S obzirom na putovanja, doživljavaju se različite stvari i žive u blizini granice – koliko to utiče na njihovo viđenje Evrope?

Na konkurs mogu da se prijave mladi amateri i profesionalni fotografi, kao i oni koji se osećaju mladima, a koji su trenutno nastanjeni u Kanjiži ili u bilo kom naselju u opštini, odnosno, oni koji su poreklom iz Kanjiže  i još uvek se smatraju Kanjižanima. Na konkursu  mogu učestvovsti striji od 16 godina, a  gornje granice nema.

Fotografije se očekuju u digitalnom obliku, u JPG formatu, 300 dpi, veličine minimum 1 MB. Na konkurs se može prijaviti sa  jednom , a  najviše  sa pet fotografija.

Stručni žiri će  analizirati, procenjivati i odabrati najbolju fotografiju koja će biti novčano nagrađena  A odabrane fotografijeće biti  izložene na Dan opštine, 20  oktobra  u galeriji „Tihomer Dobo”.

Rok za slanje radova je 20.  septembar 2017. na adresu: kanc.zamlade.ka@gmail.com

O rezultatima konkursa raspisivač će  obavestiti sve učesnike putem elektronske pošte. -DKP

VN

Брзи превод