Kanjiža- Koncertima na štrandu Tise obeleženo 20 godina Panda radija

U petak, 25. avgusta vlasnici „Panda radija“ iz Kanjiže Vladimir i Stevan Janjatović su odlučili da koncertima na štrandu kraj Tise u Kanjiži obeleže 20 godina postojanja i poklone ih građanima Kanjiže..

Na velikoj bini koja je bila postavljena u blizini reke Tise od radnih popodnevnih časova krenulo se sa koncertima za sve zainteresovane Kanjižane i druge slušaoce radija iz okoline. Nastupali su Tika bend iz Kanjiže, koji svira rok muziku, zatim  Žolt Der na violini, svirao je Čaba duo, orkestar „Geder“ iz Segedina, nastupala je folklorna grupa iz Horgoša, trubači iz Šida – pobednici takmičenja u Guči 2015. , a program se završio koncertom grupe Dirty Slippers“ u večernjim satima.

Jedan ob vlasnika „Panda radija“ Vladimir Janjatović je rekao –  Iza nas je 20 teških godina, i ovi koncerti su naš poklon gradu i građanima koji nas verno slušaju 20 godina.

Koncepcija je radija muzika 60, 70, 80 godina prošlog veka,  muzika kako kaže vlasnik Vladimir  koja prija ljudima koji rade. Na radiju se dvojezično (srpski i mađarski) emituju informacije, vesti, kako  lokalne , tako iz države i iz sveta. Merena je prošle godine slušanost radija (Instititut za merenje slušanosti) i utvrđeno je da je  drugi po slušanosti lokalni radio u Severnoj Vojvodini.

Redovno pišu projekte i konkurišu, uspevaju u tome i tako se izdržavaju. Reklama ima malo, a i to što ima se teško naplaćuje. Ali, uvek ali, entuzijazam pobeđuje i nastavlja se dalje.

Poželimo im da dočekaju i 30 godina postojanja, ali u boljim uslovima. -DKP

VN

Брзи превод