Kanjiža- Omladina dobila pola miliona dinara za projekat

Projekat „Zajednica aktivne omladine u opštini Kanjiža“ sprovodi opština Kanjiža, a finasira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije

Ministarstvo omladine i sporta RS nakon Javnog  konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u spovođenju omladinske politike na lokalnom nivou Kancelariji za mlade opštine Kanjiža je dodelilo 518 hiljada dinara za projekt „Zajednica aktivne omladine u opštini Kanjiža“ koji je počeo da se realizuje početkom juna i trajaće do kraja januara naredne godine.

Projekat se sastoji iz dva dela : nabavke opreme za formiranje omladinskog kluba,uređenje gornje sale ,a drugo deo se sastoji iz predavanja na teme svakidašnjeg korišćenja interneta i razvoja Web stranice, kao i radionice kreativnog pisanja.

Na ovaj način će se stvoriti prostor za održavanje predavanja, kreativnoih radionica, susreta, debatnih klubova. Redizajniraće se, ažurirari i razvijati veb stranica opštinske omladine  radi efikasnijeg informisanja. Ona će se obogatiti jezikom prihvatljivim za mlade, kao  i interesantnim dizajnom.

Drugi deo projekta  se satoji od predavanja i radionica. Organizovaće se radionica kreativnog pisanja  u kojoj će se  desetoro mladih  uvesti u svet pisanja bloga da bi na drugačiji način doživeli stvaralaštvo i sami tim postavljali  tekstove na sajt o dešavanjima u opštini.

Organizovaće se predvanja o upotrebi interneta, a cilj im je da pokažu  važnost web stranica, kao i psihologiju njene pripreme, internet marketinga  i  pravila ponašanja i komunikacije na internetu.

Organizovaće se i predavanja za web developere, dizajnere i programere i pozaće se mogućnost daljeg obrazovanja i  zaposlenja. Ovaj segment projekta će se održati u Srednjoj školi „Besedeš Jožef“.

Kako naglašava predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamar – Prvenstveni cilj našeg projekta je da se razvije omladinski život, da se osnuju male zajednice, ali i da mladi budu uključeni u život opštine. Uključićemo i virtualni i kompjuterski svet na način da prikažu njihov kreativni deo – deo koji može uticati na pozitivnu sliku budućnosti kod mladih.

Koordinatorka projekta za mlade je Šara Kovač Vecei, a pratneri projekta su  Udruženje građana „Generacija”,  ICR – Informaconi centar za razvoj Potiskog regiona  i Poljoprivredno-tehnički srednjoškolski centar „Besedeš Jožef”, svi iz Kanjiže. – DKP

VN

Брзи превод