Konstitutivna sednica Skupštine Novog Kneževca

pz    Novokneževačka opština je jedna od prvih u zemlji održala Konstitutivnu sednicu, u sredu  1. juna.
Nakon sprovedenih izbora 24. aprila od 31 odbornika za Skupštinu Novog Kneževca Srpska napredna stranka (SNS) je dobila 15 mandata, Demokratska stranka pet, Savez vojvođanski Mađara (SVM) sedam, a po dva mandata Socijalistička partija Srbije (SPS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine.
Novokneževačku vlast će činiti predstavnicitri pratije SNS, SVM i SPS.
Za novog predsednika SO je izabran Nandor Ujhenji (SVM) koji je i u prethodnik osam godina vršio istu funkciju. Za njegovog zamenika je izabran Ivica Brzak (SPS), a za sekretara Skupštine Robert Otot(SVM).
Za predsednika opštine je izabran Radovan Uverić (SNS), za njegovog zamenika Čila Oros Urban (SVM) i tom prilikom je izabrano i četiri, od šest članova Opštinskog veća: Robert Jakša (SVM), Vladimir Rankov (SNS), Irena Petrov (SNS) i Jovan Milovanović (SNS).
Nakon izbora za predsednika opštine Novi Kneževac Radovan Uverić  se zahvalio na ukazanom poverenju  i rekao da preuzima veliku odgovornost u poštovanju zakona Republike Srbije i da vodi računa o napretku opštine. Naglasio je da će ispuniti ono što je narodu obećano, a to je, između ostalog otvaranje novih radnih mesta.
Na konstitutivnoj sednici koja je protkela u svečanoj atmosferi prisustvovao je i načelnik Severnobanatskog okruga Nikola Lukač iz Kikinde.-DKP

VN

Брзи превод