Нови Кнежевац – 101 матурант шетао улицама града

ВЕЛИКА МАТУРА У НОВОМ КНЕЖЕВЦУ 101 МАТУРАНТ ШЕАТО УЛИЦАМА ГРАДА

Maturanti NK
Новокнежевчани су и овог маја, у суботу 28., уживали у младости, лепоти, а многим родитељима је срце поносно куцало док је 101 матурант две средње школе из места прошетао градом и свечано поред шпалира родитеља, рођака и знатижељника ушао у салу позоришта где је за њих приређен свечани програм. Одличним ученицима су уручена и признања и дипломе.
Гимназију у Новом Кнежевцу је завршио 31 матурант, на српском и мађарском језику. Две ученице су носиоци Вукових диплома, а још осам ученика је школовање завршило одличним успехом. За ђака генерације је проглашена Селена Татић из Подлокања, која је била учесник републичких такмичења и постигла одличне резултате из историје, страног и матерњег језика.
Средња школа “Доситеј Обрадовић” има 234 ученика, а ове године је матирурало 70 на више смерова, 11 на смеру аутомеханичара и механичара расхладне технике, 25 возача моторних возила, а кувара и конобара 34.
Одличним успехом трогодишње школовање је завршило осам ученика, а за ђака генерације је је проглашена Фружина Хајду ученица III 6 одељења из Надрљана, са смера за куваре. Она је током школовања освајала прве награде на домаћим и иностраним такмичењима.
Свечани програм за матуранте су припремили ученици Средње школе “Доситеј Обрадовић” заједно са професорицама Анастазијом Фдрашкович, Мелиндом Шелмеци и Кларом Палфи Ладањи, на задовољство и присутних, и матураната, а и оних који су програм припремали.
Славље за матуранте се наставило у Светосавском дому. – ДКП

VN

Брзи превод