Novi Kneževac – Koncert Nastasje Okovacki

Novokneževačkom bibliotekom su odjeknuli sigurni i topli zvuci klavira u prvoj dekadi juna meseca, pod sigurnom rukom studentkinje treće godine klavira Nastasje Okovacki koja je imala solistički koncert.

Na repertoaru talentovane studentkinje Akademije umetnosti u Novom Sad,u klasi profesora Mihajla Zurkovića, su se našla dela Rahmanjinova, Debisija, Rautvara,Šopena i Lista. Izvodeći ove kompozicije Nastasja je pokazala svoju spremnost, talenat i emocije kojima je obojila svoje sviranje i ostavila veliki utisak na mnogobrojnu publiku koja je ispratila njen koncert.

Svoje muzičko obrazovanje Nastasja Okovacki je započela u Osnovnoj muzičkoj školi u Novom Kneževcu, u klasi Judit  Buš Aćimćev i  kao mnogonagrađivana nastavlja školovanje u Srednjoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Saddu, u klasu Srđana Dalagije, gde je takođe, ostvarila značajne rezultate na međunarodnim i nacionalnim takmičenjima.

Da bi se talenat još više izoštrio i upotpunio Nastasja je takom školovanja pohađala mnogobrojne kurseve kod eminentnih pijanista i stručnjaka: Rite Kinke, Ivane Branovački, Kemala Gekića, Tereze Trevizem, Flavia Zakatia i drugih.

Do sada je održala nekoliko resitala, a gošća ovog  koncerta je bila Zorana Momić (koja je upravo završila srednju muzičku školu) i svirala na flauti uz Nastasjinu pratnju „Baladu“ Karla Reineka. -DKP

VN

Брзи превод