Novi Kneževac – Likovna kolonija u organizaciji Udruženja obolelih od MS

Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga po 15. put organizuje Međunarodnu humanitarnu likovnu koloniju pod nazivom „Život je umetnost“ koja se odvija od 23. do 30. juna u Novom Kneževcu, u kući Udruženja.

Na likovnoj koloniji učestvuje 30 slikara iz tri države:Makedonije (iz Skoplja, Strumice), Hrvatske ( Rijeka i Kastav)  i Srbije (iz  Zaječara, Vršca, Zrenjanina, Negotina, Pirota, Pivnica, Bačke Palanke, Subotice i Novog Kneževca.)

Po rečima predsednice Udruženja Slavice Zorić kolonija se ove godine  odvija  zahvaljujući sredstvima opštine Novi Kneževac koja je prepoznala značaj ove kolonije jer se radovi koji nastaju na njoj prodaju i sredstva se ulažu u opremu MS-kuće.

Koloniju je zvanično otvorila u subotu, 24. juna Aleksandra Ranković, članica Opštinskog veća zadužena za kulturu, poželevši slikarima dobrdošlicu i prijatan boravak u Novom Kneževcu.

Na koloniji slikari rade bez zadate teme, tako da slike koje ostaju Udruenu obiluju raznolikošću motiva i visokim kvalitetom. -DKP

VN

Брзи превод