Novi Kneževac – Pozorišna predastva „Sirena i Viktorija

Novokneževačka publika će imati priliku da samo posle pet meseci od izvedbe premijere u Beogradu, u petak, u pozorištu,  12. maja, sa početkomn u 20,00 časova pogleda predstavu „Sirene i Vikorija“ ruskog dramaturga Aleksandra Galinau, režiji Radoslava Milenkovića.

U urnebesnoj komediji „Sirena i Viktorija” Aleksandra Galina u prevodu sa ruskog Olge Marinković uloge tumače: Tatjana Kecman (Sirena),Milena Pavlović (Viktorija) i Radoslav Milenković (Konstanmtin).

„Novopečena bogatašica, naizgled pobednica tranzicijskog maratona, za svoju profesorku engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje Pastuva koji za novac “ispunjava sve seksualne fantazije“, ali greškom bira pogrešan broj i umesto seksualnog predatora u stan im stiže – vremešni astronom koji urušavanje idealistički ustrojstva sveta preživljava radeći po kućama kao stilista-kinolog.“

Svo troje, svako na svoj način, kroz niz komičnih nesporazuma, iza smeha, suočava se sa jednom od osnovnih ljudskih potreba, poreba za ljubavlju.

Autor komedije Aleksandar Galin spada u najznačajnije predstavnike savremene drame Rusiji posvećene nikad završenom „procesu tranzicije“ i sudbini čoveka . Na humorističan način predtavlja i moralnu i materijanu bedu, a suštini komedije  se vide nedoumice i nemoć ljudi u današnjici u kojoj živimo.

Karte za pozorišnu predstavu se mogu nabaviti u Narodnoj biblioteci “Branislav Nušć”  po ceno od 300 dinara. – DKP

VN

Брзи превод