Novi Kneževac – Seminar „Prevazilaženje teškoće u učenju i ponašanju“

Nedavno je u Osnovnoj školi IMG_20160521_114347”Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Kneževcu održan  dvodnevni seminar za sve prosvetne radnike škole o “Teškoćama u učenju i ponašanju – prepreka ili izazov” koji je držao Obrazovni impuls  iz Bečeja.

Utvrđene su poteškoće u ponašanju i u učenju učenika i tokom seminara se razgovaralo o mogućim rešenjima i načinima otklanjanja teškoća. Najčešći problemi su u nekomunikaciji, netoleranciji nepostojanju empatije kada je u pitanju ponašanje, a za učenike nedostatak pažnje, koncentracije, nemotivisanost, smanjenje potreba za čitanjem, smanjena fizička aktivnost, loše izražavanje . Danas se uči prostom reprodukcijom bez razumevanja, sistematizacije i bez povezivanja znanja.

Odgovor  na sve ovo je u metodi rada, čestoj izmeni metode  rada i timskom radu profesora, analizi situacije i čestom kontaktu sa roditeljima.

Nakon seminara nastavnici su izrazili zadovoljstvo jer su čuli dragocene primere rešavanja teškoća  navedenih problema u radu, dobili uputstva  i materijale za dalji praktičan rad, kao i literaturu i internet adrese koje su korisne za rad. – DKP

VN

Брзи превод