Нови Кнежевац – Три прве награде виолинистима

НА ФЕСТИВАЛУ ИСИДОР БАЈИЋ ТРИ ПРВЕ НАГРАДЕ ВИОЛИНИСТИМА
violinisti     У оквиру Фестивала „Исодор Бајић“ у Новом Саду који се одржава од 21. до 30. маја у организацији Музичке школе “Исидор Бајић”, Музичка школа из Новог Кнежевца је учествовала на “Распеваним струнама” са четири ученика професорице виолине Јасмине Бусараћ и постигла сјајне резултате.
Најмлађа ученица Дуња Томас је освојила на такмичењу 97 поена и прву награду у „Бејби“ категорији. У II категорији су наступале Дуња Јегдић и Јована Јегдић. Дуња је била победница категорије и освојила је 99,20 поена, а Јована је са 86 поена освојила другу награду.
Такмичећи се у III категорији Ђурђина Кукољ је била победница категорије са 95,20 поена. Овакав успех, три прве награде, од тога две су лауреати такмичења и једна друга награда потврђује велико прегалаштво професорице виолине Јасмине Бусараћ која својим темпераментом надахњује мале виолинисте да са љубављу свирају овај ни мало лак инструмент и да постижу високе резултате на свим такмичењима, јер и други ученици ове професорице на републичким и међународним такмичењима освајају прве награде. Успеха на такмичењима неби било ни без музичког сарадника професорице Адриен Куктин која их прати на клавиру. – ДКП

VN

Брзи превод