Нови Кнежевац -ЗАТВОРЕН 12. ФЕСТИВАЛ КАМЕРНЕ МУЗИКЕ “ТИСИН ЦВЕТ”

ДВА КЛАВИРСКА КОНЦЕРТА

Други део Дванаестог фестивала камерне музике „Тисин цвет“ се завршио у суботу, 10. септембра концертом пијанисткиње Наталије Младеновић, Рускиње, која је у Москви завршила конзерваторијум “Чајковски” где је и магистрирала.

У организацији Народне библиотеке „Бранислав Нушић“ и под покровитељством општине Нови Кнежевац и Покрајинског секретаријата за културу и информисање други део Дванаестог фестивала камерне музике је имао два концерта и, по речима уметничког директора Фестивала мр Александра С. Вујића, овај Фестивал је био најзначајнији током септембра месеца у Војводини, јер ни једна средина нема континуирани ток културних дешавања као Нови Кнежевац који је имао прилику да слуша врхунске уметнике.

opt-zatvaranje-fest-2

У петак, 9. септембра су се први пут новокнежевачкој истанчано,ј музичкој публици представили брат и сестра Александра и Никола Драгосавац, свирајући на клавиру композиције Шуберта и Бетовена и четвороручно композицију Александра С. Вујића “Метаморфозе”.

Последње вечери Фестивала професор Вујић се захвалио новокнежевачкој публици која је врло пажљиво пратила све време ФестивалЗатварању Фестивала је присуствовала и Памела Киш, оперска певачица која је наступала на Фестивалју и отворила га.

А за сам крај, последњег дана Фестивала Наталија Младеновић свирајући “Годишња доба” Чајковског је показала како је заиста врхунски уметник, на задовољство присутне публике и у исто време жалост јер се у исто време и Фестивал завршио.

opt-zatvaranje-festivala-1

– Иако 12. фестивал није помогла Република ове године, имали смо изванредне уметнике који су одушевили публику. Фестивал камерне музике је прави пут децентрализације културе и то се види јер у Новом Кнежевцу континуирано 12 година траје на радост и одушевљење публике – истакао је уметнички дирекор Фестивала мр Александар С. Вујић.

Професор мр Вујић сматра да би добро било да се општине и места у региону мало више повезују јер овакви концерти се не могу свуда чути уживо и било би лепо да публика из Кањиже, Чоке, Сенте дође у храм културе, Библиотеку “Бранислав Нушић” и ужива у концертима и то бесплатно. – ДКП

 

VN

Брзи превод