Poseta Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja Kanjiži

DSC03396GOSPODIN IRINEJ POUČIO O DUŠI ČOVEKA

U petak, 3. juna, na Dan Svetog cara Konstantina i carice Jelene, kanjiška opština je  imala čast da  je poseti Srpski patrijarh Njegova svetost Gospodin Irinej. Njegova Svetost boravi u Banji Kanjiža na rehabilitaciji i na veliki praznik je održao Svetu arhijerejsku liturgiju u hramu posvećenom  Svetom arhanđelu Gavrilu  koji je star više od dva veka.

Mnoštvo vernog naroda Kanjiže i okolnih mesta došlo je ispred hrama Svetog arhangela Gavrila da dočeka najdražeg gosta uz najveće počasti: litijski i sa barjacima na ulazu u Hram.

U Hramu Svetog  arhangela Gavrila je  održana Sveta arhijerejska liturgija u prisustvu vikarnog episkopa Jegarskog Jeronima, protojereja Jovice Mojsilovića, domaćina hrama i drugih sveštenoslužitelja.

Svajtejvši patrijarh Irinej je  nakon liturgije u poučnoj besedi istakao značaj vere, ljubavi i sloge, kao i negovanja i čuvanja duše čovekove, ako i vaspitanja u hrišćanskom duhu od malih nogu što je potvrdilo i prisustvo učeika Osnovne škole iz Kanjiže, koje je značajno za opstanak jednog naroda naglasivši važnost duhovnog da bi se približili zajednici sa Bogom i uputio molbu da se zajedničkom molitvom u hramovima Božjim okupljamo u što  većem broju  i prinosimo molitvu za spas svoje duše.

Njegova Svetost Patrijarh srpski Gospodin Irinej  je ispraćen  uz zvuke zvona, a verujući narod je još dugo govorio o ovom velikom  događaju.- DKP

VN

Брзи превод