Predlog za tradicionalnu zastavu i grb

Pokrajinska vlada je na sednici održanoj 6. jula utvrdila Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, čije donošenje proističe iz Statuta AP Vojvodine. Rok za donošenje odluke bio je 30. avgust 2014. godine, međutim prethodni skupštinski saziv nije doneo ovaj akt.

Predlog dokumenta koji je i pre dve godine bio pred pokrajinskim poslanicima, upućen je Odboru za pitanja ustavno-pravnog položaja AP Vojvodine, na inicijativu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, radi utvrđivanja predloga akta i upućivanja Skupštini na razmatranje i donošenje.

Do rebalansa pokrajinskog budžeta, novac od nerealizovanih zaključaka iz tekuće budžetske biće prioritetno usmeren za finansiranje hitnih potreba u zdravstvu. Kako je na sednici Pokrajinske vlade navedeno, zatečeno stanje u zdravstvu u pokrajini Vojvodini je veoma loše, jer u većini regionalnih bolnica, kao i klinika u sklopu Kliničkog centra Vojvodine – ne rade osnovni dijagnostički aparati. Zbog toga će novac biti usmeravan u nabavku i popravku najneophodnije medicinske opreme poput CT aparata, magnetne rezonanca, angio sala i drugo.

Pokrajinska vlada razrešila je dužnosti direktore Instituta za plućne bolesti prof. dr Branislava Perina i Instituta za onkologiju prof. Miloša Lučića. U obrazloženju se navodi da su razrešeni direktori, protivno svim moralnim načelima, doveli u zabludu javnost da počinje lečenje u novoizgrađenom objektu Kamenica 2, za potrebe političke kampanje, a zapravo nije bio izvršen ni tehnički prijem objekta. Time je naneta šteta i ugledu obe renomirane zdravstvene ustanove najvišeg nivoa u lečenju pacijenata obolelih od plućnih bolesti i onkoloških pacijenata u Vojvodini.

VN

Брзи превод