Prekogranična saradnja opština Borovo i Žabalj

Predstavnici opština Žabalj i Borovo održali su radni sastanak na kome su usaglasili stavove o zajedničkoj saradnji na pripremi projekta u okviru “Interreg IPA Cross-Border Cooperation Programme Croatia-Serbia 2014-2016.”, na temu „Ublažavanje rizika od poplava – izgradnja atmosferske kanalizacije“.

Ispred opštine Žabalj sastanku su prisustvovali predsednik Opštine Čedomir Božić i član Opštinskog veća zadužen za kapitalna ulaganja, Milorad Trgić. Delegaciju iz Borova predstavljao je načelnik Opštine Borovo, Zoran Baćanović, i Miloš Maksimović iz Projektnog centra opštine Borovo. Pored predstavnika dveju opština, sastanku su prisustvovali i predstavnici Poslovnog udruženja “Vojvodina Metal Cluster” iz Temerina,  Zoran Pekez i Đula Ribar.

Zajednički predlog projekta za konkurs opština će se predati do kraja juna, dok se rezultat očekuje u januaru 2017. godine. Ovo nije prva saradnja opština Žabalj i Borovo. Ranija saradnja dovela je do realizacije prekograničnog projekta u oblasti razvoja preduzetništva i nastavka saradnje. – UR

VN

Брзи превод