Senta – KC “Miroslav Antić” ne ostavlja publiku ravnodušnom

Trideset godina Kamerna scena “Miroslav Antić” ne ostavlja publiku ravnodušnom prilikom izvođenja svojih pozorišnih komada.

Iako, amaterska družina, oni su amaterizam davno prevazišli tako da njihova gluma prevazilazi amatersku ljubav prema glumi i želju za njom. Glumci iz Sente su nešto više, oni su institucija. Oni su pozorište. Mirišu po prepoznatljivom. Dobro izabranom tesktu, izvrsnoj glumi i režiji, aktuelnosti teksta, a publici nude najmanje dve mogućnosti: da uživaju i da se zamisle nad oniš što gledaju, a treće da se zabave, ako žele i umeju.

U tridesetoj sezoni svog postojanja odlučili su da se krajem godine pojave pred publikomn s ironičnom komedijom “Epitaf” hrvatske spisateljice Dore Delbjanko čiji je tekst mlad, izašao je pre tri gpodine , a tako prisutan i anktuelan naglašavajući sav sarkazam i bedu morala savremenog društva na celom Balkanu, pa i šire.

Predstavu je režirao Branko Vučetić, a odlično je odigrala starija ekipa Kamerne scene : Dušan Blažić, Tamara Vukašinović, Ljubica Romandić, Branislav Unginović, Radovan Zubac, Gordana Nikolić, Mirjana Savin i osveženje mala Marija Zubac.

Za nekoliko dana imali su tri izvođenje, u Senti, Čoki i Novom Kneževcu. Predsednik KC Branko Vučetić kaže da je publika u svim mestima bila prilično nezainteresovaba da gleda predstavu, ali oni koji su je pogledali da su bili izuzetno zadovolnji njome, a glumci zadovoljni interakcijom sa publikom.

Marija Zubac je glumila mladu baku, prvi put joj je da glumi sa odraslima. Za nju je poruka predstave da ljudi kad ne mogu da reše problem rečima prelaze na nasilje koje je u predstavi prikazano ubistvima puno crnog humora, sve je smešno i tužno .

Branislav Unginović je u ovom pozorištu odigrao preko 40 ulog au isto toliko premijera. Ovu ulogu je prihvatio jer je pored crnog humora, vrlo zahevna i fizički naporna jer su replike kratke sa brzim tempom i velikim ritmom. Tekst ima izuzetnu poruku, a reči pesme koju je glumac pevušio “Bio jedno jedan Pera, sad ga više nema…” sve govore . – Svi smo prihvatili da se igramo iščašenih stvari, s mnogo crnila, ali takav je Balkan, a mi smo ipak svi na Balkanu – rekao je nakon predstave Unginović.- DKP

VN

Брзи превод