Senta – Velika matura Srednje medicinske škole

Optimized-Matura Senta (1)

Na ponos roditelja i nastavnika

U petak, 10. juna, 84 maturanta Srednje medicinske škole u Senti je imalo matursko veče. Pred mlađim drugarima, roditeljima, prijateljima i znatiželjnicima svečano odevena generacija, rođena 1997. godine, prošetala je gradom oko tzv. Paviljona i pored špalira roditelja ušetala u školsko dovorište gde se odvijao svečani program njima namenjen.

Mlađi drugari su pripremili prigodan program na srpskom i mađarskom jeziku, od recitovanja, do pevanja što je izazvalo po neku suzu radosnicu i žalosnicu.

– Setno se osmehujem, provejavaju ipak bezbrižne godine detinjstva. Odrastao sam, a ne primećujem promene. Odrastosmo, k’o odjednom, k’o neprimetno, ili svejedno. Svi smo se ipak promenili. Ne znam kako, ali sasvim smo drugačiji negde od marta ove godine. Kažu odrastosmo, odjednom, i na žalost, zauvek  – naglasio je u oproštajnom pismu učenik Bogdan Popov.

Direktor škole Zoltan Nađ Obonji je maturnatima poželeo uspeha u onome što odluče da rade u svom daljem životu i zahvalio im se jer odavno škola nije imala tako dobru generaciju kao ova koja je rođena 1997. godine.

Nakon dodele priznanja i vukovih diploma u sva tri odeljenja škole proglašena je učenica Milica Ristović za đaka generacije koja je učestvovala uspešno na mnogim takmičenjima.

Veče se za, sad već bivše, đake senćanske Medicinske škole završilo u hotelu “Rojal” gde su poslednji put svi bili na okupu i družili se jer su svi položili vrlo uspšno svoje maturske ispite. -DKP

VN

Брзи превод