„Вихор“ припао Милици Старовић, Давору Штефанеку, веслачицама „Чуруга“ и одбојкашком клубу „Војводина НС Семе“

Кајакашица Милица Старовић, рвач Давор Штефанек, веслачице клуба „Чуруг“ и одбојкаши клуба „Војводина НС Семе“ – добитници су традиционалне спортске награде „Вихор“, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

Милица Старовић, чланица кајак кану клуба „Лиман“, ове године освојила је сребрну медаљу на Светском првенству у Италији, две бронзе на Европском првенству у Чешкој и златну медаљу на Европским играма у Бакуу, док је Давор Штефанек освојио треће место на Светском првенству за сениоре, чиме је оставарио олимпијску норму за Рио 2016. године, а пор23122015_Sport_Vihor 01ед тога, освојио је и прво место на Првенству Србије за сениоре. У конкуренцији женских екипа престижно признање су добиле чланице веслачког клуба „Чуруг“ које су ове године освојиле прво место на екипном Првенству Србије, за мушку најбољу екипу у овој години проглашен је ОК „Војводина НС Семе“ који освојио КУП Србије и по први пут у историји српске одбојке КУП Изазивача Европске одбојкашке конфедерације.

Најбољима у екипној конкуренцији припала је новчана награда од по 400.000 динара, док ће најуспешнији појединци добити по шест просечних плата у АП Војводини, а исту новчану награду по први пут ове године добила је и стонотенисерка Борислава Ранковић Перић, за освојено прво место на Европском првенству.

Одбор за доделу награда „Вихор“ који је именовала Покрајинска влада, ове године чили су: покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Тепић, кошаркашки тренер Дејана Цвјетан, прослављена рукометашица Јелена Ерић Ракоњац, председник Карате савеза Војводине Страхиња Тепавчевић и спортски новинар Љубенко Звиздић.

VN

Брзи превод