Žabalj – Obeležena Dečja nedelja

Božić: Deco, ulažite u svoje znanje. To je ulaganje u budućnost.

 

U okviru obeležavanja Dečje nedelje, u zgradi Opštine Žabalj priređen je prijem za učenike i predstavnike osnovnih i srednje škole sa teritorije opštine Žabalj. Decu je ugostio predsednik Opštine, Čedomir Božić, koji je im je poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u zgradi Opštine.

ssc_0652

Najmlađi naši sugrađani imali su priliku da se bliže upoznaju sa radom i funkcionisanjem lokalne samouprave, kao i da obiđu prostorije u kojima rade funkcioneri i službenici Opštine Žabalj. U obraćanju gostima, predsednik Opštine je rekao da svako društvo mora posvetiti maksimalno zalaganje za mlade naraštaje.

-U društvu kakvom težimo da budemo deca treba da budu u centru pažnje svakog dana, a svaki dan i nedelja treba da budu dečiji dan i Dečja nedelja – istakao je Božić.

Lokalna samouprava prepoznaje značaj ulaganja u mlade i izdvaja značajna sredstva kako bi se deci obezbedili najbolji uslovi za rast, razvoj i usavršavanje.

ssc_0605Deca su naša budućnost. Ona razumeju sve što im se kaže, a na nama je da im pomognemo da izrastu u kvalitetne ljude koji će poštovati prave vrednosti i poštovati jedni druge. Zadovoljstvo mi je što mogu da Žabalj, deca u sali Skupštine opštineprovedem vreme sa sa ovim mladim ljudima. Oni će danas imati priliku da nešto vide i nauče od mene, a i ja ću moći nešto od njih da naučim, jer su  maštovitiji i darovitiji – istakao je Božić.

Takođe, Božić je naglasio deci, da ulažu u svoje znanje, jer je to investicija u budućnost.

-Znanje vam niko ne može oduzeti i jedino znanjem možete dalje razvijati našu lokalnu zajednicu – podvukao je Božić.ssc_0659

Pored predsednika, ispred Opštine Žabalj, prijemu su prisustvovali i predsednik Skupštine opštine Radovan Čolić i član opštinskog Veća za obrazovanje Lazar Čonkić.

 

 

 

 

ssc_0615

VN

Брзи превод