Žabalj – Promocija kik boksa

BOŽIĆ: Sport je izuzetno bitan za pravilan razvoj mladih

 

Dotc_8788a je razvoj sporta i njegova promocija među mladima jedan od prioriteta lokalne samouprave pokazuje i promocija kik boksa u Sportskoj hali u Žablju koja je održana 2. oktobra otc_8818. Prvenstveni motiv bio je promocija ove borilačke veštine, kao i da se ozvaniči delovanje dva kluba – “Pobednik” Žabalj i “Monarhija – Mladen Bogojević”, koji će u budućnosti zajednički sprovoditi aktivnosti. 

Prevashodan cilj jeste pomoć za našeg  sugrađana Mladena Bogojevića, koji je zadobio teške telesne povrede pre nekoliko godina u saobraćajnoj nesreći od kojih se još uvek oporavlja. Kako bi pomogli njegov oporavak, odlučeno je da njegovo ime stoji u nazivu novoformiranog kluba. Pored mnogobrojne publike koja se okupila  u hali kako bi dali podršku  Klubu, promociji je prisustvovao i predsednik Opštine Žabalj, Čedomir Božić i članovi opštinskog Veća.

-Ovakvim promocijama sporta, kod mladih ljudi se stvara interesovanje da svoju energiju usmere na pravi način. Kroz razvoj sporta mi našu decu sklanjamo sa ulice, odvlačimo ih od poroka i usmeravamo na ispravan put – istakao je Čedomir Božić.

otc_8774Pored predstavnika lokalne samouprave, ovoj svečanosti prisustvovao je i Nenad Pagonis, reprezentativac Srbije u kik boksu, Darko Miličić, naš proslavljeni košarkaš kao i gosti iz Kik boks kluba “Pobednik” iz Beograda i brojni drugi sportski radnici.

Lokalna samouprava obezbedila je  sredstva kako bi se kupili neophodni rekviziti za sve one koji žele da treniraju ovu borilačku veštinu.

 

 

 

VN

Брзи превод